Contentmarketing

contentmarketing
Contentmarketing is méér dan het plaatsen van een bericht op Facebook, Twitter en LinkedIn. Een goede online strategie vertaalt uw doelstellingen in een plan gebaseerd op paid, owned én earned media. Hierin zijn naast het domein van uw content ook de productiemethode, distributiewijze én de conversiemogelijkheden van uw content opgenomen.

Hoe Engagement Media helpt

Wij helpen bedrijven en merken met het ontwikkelen en uitvoeren van een contentmarketing strategie. Op deze manier bouwen uw (potentiële) klanten een relatie op met uw bedrijf of merk. Dat kunnen wij doen als consultant maar vaak helpen we u de eerste maanden op weg met ‘hands-on’ activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een redactionele formule, het afstemmen van een contentkalender met stakeholders en de productie van originele engaging content door onze redactie.

Customer journey map

Hoe oriënteert uw klant zich in zijn zoektocht naar een oplossing of product? Wij monitoren en analyseren alle mogelijke digitale touchpoints van uw organisatie. Ook bieden wij inzicht in de manier waarop de klant zich online gedraagt.

Domeinbepaling

Op basis van de customer journey map ontwikkelen we een creatieve contentmarketing strategie. Hierin worden paid, owned en earned media meegenomen. Uiteindelijk vormt dit proces een geïntegreerde communicatiestrategie op basis van uw bedrijfsdoelstellingen.

Format of redactionele formule

Per gekozen medium ontwikkelen we samen met uw team een redactionele formule gebaseerd op uw merkwaarden en doelstellingen. Dit geeft inzicht en houvast aan alle stakeholders.

Ontwikkeling contentkalender

Samen maken we een contentkalender die aan alle voorwaarden voor juiste afstemming met stakeholders voldoet. We helpen uw team met het voorzitten van de eerste contentvergadering. Hierdoor verloopt de implementatie binnen uw bedrijf soepel.

De productie van content

Wij helpen u bij de productie van alle denkbare vormen van content. Denk hierbij aan artikelen in de vorm van blogs, fotografie, video of infographics. Ook benaderen wij de influencials in uw markt wanneer dat nodig is. Tegenwoordig vereist een goede online strategie relevante en leesbare content.

Inbound marketing & leadgeneratie

Veel organisaties willen naast meer online bezoekers ook meer leads realiseren. Ontwikkel uw programma voor leadgeneratie op basis van content. Hiermee maak je van je bezoekers leads voor uw verkooporganisatie.

Contentmarketing Academy

Wij helpen uw team met het ontwikkelen van de vaardigheden die van belang zijn om de productie van content zelfstandig uit te voeren. We hebben 1, 2, 3 en 5-daagse contentmarketing trainingen.