tools voor het maken van infographics

Niet iedereen is een held in Adobe Illustrator. Onder professionals is het een van de meest gebruikte tools voor het maken van infographics. Het nadeel is dat Illustrator voor beginners een vrij steile leercurve heeft. Daarnaast is de aanschafprijs ook niet mis. Gelukkig kunnen ook leken aan de slag met het creëren van de fraaiste infographics. Hiervoor zijn enkele handige tools beschikbaar. Vaak gratis of tegen een lage kostprijs, ideaal dus! Wil je zelf ingewikkelde informatie op een leuke manier toegankelijk maken voor een groot publiek? Bekijk dan eens de volgende tools:

Tools voor het maken van infographics:

Dit is een handige tool waarmee je onder andere infographics, animaties en banners kunt maken. In het bijzonder infographics met grafieken en tabellen zijn met dit stukje software heel gemakkelijk in elkaar te zetten. Dit is met andere software soms nogal een crime. Een ander voordeel: het is gratis. Al moet er wel een kanttekening bij geplaatst worden, want je loopt dan wel tegen enkele beperkingen aan. Zo moet het Visme logo zichtbaar zijn, kun je maximaal drie projecten maken en heb je slechts beperkte toegang tot grafieken en ander beeldmateriaal. Desalniettemin is deze tool zeker het proberen waard.

De laatste tijd wint Canva veel aan populariteit. Ook deze tool is gratis te downloaden, maar voor professionele designattributen zul je wel moeten betalen. Er zijn dus minder beperkingen dan bij Visme. Voordelen zijn een grote bibliotheek aan beeldmateriaal en de handige interface.

Volledig gratis, maar komt met enkele serieuze beperkingen. Zo is de bibliotheek met afbeeldingen zeer beperkt en is de interface beperkt. Deze is dan ook vooral gericht op het maken van infographics. Voor animaties en banners is dit stukje software minder geschikt. Daarnaast kun je uit weinig thema’s kiezen, waardoor je infographic er vaak erg gebruikelijk uitziet.

Waarschijnlijk de tool met de mooiste interface. Hier betaal je dan ook voor. Je kunt het gratis proberen. Maar wil je alle mogelijkheden benutten, dan kost het je 29 dollar per maand. Daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Designs van hoge kwaliteit, een intuïtieve interface en de mogelijkheid om Vimeo en YouTube video’s te embedden in de designs. Erg tof!

Voor het illustreren van data en cijfers is dit de beste keus. Ingebouwde spreadsheet software zorgt ervoor dat het visualiseren van data soepel verloopt. Toch kleven er ook enkele nadelen aan deze tool. Zo heb je geen bibliotheek met afbeeldingen of andere elementen. Je hebt ook geen mogelijkheid om animaties en banners te maken. Al is dit artikel natuurlijk gericht op infographics, wat prima kan met Infogr.am.

Meer weten over het maken van infographics?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: coolinfographics.com