Google SEO (resized)

Je hebt waarschijnlijk al veel gehoord over Google SEO, en het belang om hoog te eindigen in de rankings van de zoekmachinegigant. Eerder hebben we al vakkundig een blogpost ontleed, dit keer hebben we nog wat extra tips voor je in petto. Zonder zoekmachineoptimalisatie is het zo goed als onmogelijk om, zonder advertentiebudget, veel bezoekers via de zoekmachine naar je website te krijgen. Aangezien iedereen zoekt via Google mag je het belang ervan niet onderschatten. Gelukkig is het spenderen van geld aan advertenties niet noodzakelijk om gezien te worden in Google. Wat je wél moet doen is onderstaande tips volgen om ook jouw blogposts en artikelen op te laten vallen.

Google SEO: vijf tips voor een hoge ranking
 1. Gebruik long-tail keywords
  Misschien heb je al eerder over long-tail keywords gelezen. Dit zijn zinnen, van tenminste drie woorden, die mensen intypen in Google. Bijvoorbeeld ‘beste bakker in Utrecht’ of ‘goedkoopste fietswinkel in Amsterdam’.
 2. Gebruik je keywords goed
  Veel mensen denken dat als je je artikel volpropt met keywords, het artikel een hoge ranking haalt op Google. Niets is minder waar! Een keyword te vaak gebruiken heeft zelfs negatieve gevolgen voor je ranking. Als je een website hebt die is gebaseerd op het WordPress CMS raden we je aan om de Yoast SEO plugin te installeren. Deze helpt je met het schrijven van succesvolle SEO blogposts. :-)
 3. Gebruik backlinks
  Zorg ervoor dat je links naar relevante bronnen of achtergrondartikelen voor meer informatie verwerkt in je blogpost. Hierdoor is Google geneigd om je website als relevant te indexeren, met een hogere ranking als gevolg.
 4. Schrijf berichten van hoge kwaliteit
  Als je hoog wilt ranken zul je lange artikelen van hoge kwaliteit moeten schrijven. Dit verhoogt de kans dat andere websites jouw artikel als basis voor de artikelen die ze zelf schrijven gaan gebruiken. Als zij naar je linken zul je hoger ranken in Google.
 5. Post vaak
  Des te vaker je goede content van hoge kwaliteit post, des te beter. Dagelijks is sterk aan te raden, maar nóg vaker is natuurlijk beter.
Meer weten over SEO?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: artsanddisability.com.