verticale video's op social media
In het verleden was het niet serieus te nemen, wanneer video’s verticaal opgenomen en geüpload waren. Grote zwarte balken aan beide kanten van het beeld en een smal perspectief, zouden genoeg redenen zijn om kijkers weg te jagen. Maar tijden veranderen. Hier geven we vijf redenen om in 2017 als bedrijf te experimenteren met verticale video’s op social media.

    1. Het is natuurlijk om de smartphone verticaal te houden

Historisch gezien zijn we geconditioneerd om de smartphone verticaal te houden en video’s horizontaal te bekijken. Daardoor zitten we vast tussen twee werelden, maar dat is aan het veranderen. Zo rapporteert het MOVR Mobile Overview in december 2014, dat smartphonegebruikers hun telefoon ongeveer 94 procent van de tijd verticaal houden.

    1. Mensen gaan vooral mobiel op social media

Veruit het merendeel van de mobiele apps zijn gemaakt voor verticaal beeld. Een studie van comScore uit 2016 toont aan dat bijna tachtig procent van het gebruik van social media op mobiele apparaten gebeurt; 61% op smartphones alleen al.  Het is de verwachting dat in 2018 mensen gemiddeld drie uur en twintig minuten per dag met de mobiel op internet zitten, in vergelijking met slechts veertig minuten op de computer.

    1. Social networks omarmen verticale video’s

Per februari 2017 zijn er geen zwarte balken te zien bij verticale video’s op Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter. Ook de Android-versie van YouTube verbergt de ongewenste kaders. In plaats van verticale video’s als iets negatiefs te zien, omarmen social networks het format. Daarnaast kunnen kijkers meer engagement tonen door te reageren op live video’s, wanneer ze de smartphone natuurlijk vast hebben.

    1. Advertenties op verticale video’s converteren beter

Verticale video’s op social media worden ook steeds populairder bij adverteerders. In een pitch aan uitgevers in 2015, gaf Snapchat aan dat een verticale videoadvertentie in volledig scherm, negen keer beter converteerde dan een horizontale. Ook LG heeft succes met verticaal geboekt, het noteerde een CPI-score (Cost per impression) die drie keer beter was dan de standaard rechthoekige video’s op Facebook.

    1. Klanten zijn lui

Misschien is het maar beter om het niet hardop te zeggen, maar we zijn zelf allemaal klanten en maken er ons schuldig aan. Wanneer gebruikers zappen langs mobiele sites en social media, verwachten ze dat de ervaring naadloos is. Niet veel mensen zullen hun smartphone negentig graden draaien om een video op volledig scherm te kunnen zien. Het is lui, maar wel de waarheid.