AI-schrijftools – hier is DE lijst

AI schrijftools

Er zijn heel veel hulpmiddelen beschikbaar om jou als contentmarketeer te helpen. Hier een overzicht van handige AI-schrijftools die je kunnen helpen bij het schrijven van content. Deze AI-schrijftools vereenvoudigen het proces om content te maken, te verbeteren en te publiceren. De meeste tools kunnen SEO geoptimaliseerde content zoals blog, advertenties, landingspagina's, productomschrijvingen en social media berichten maken.

We schreven al eerder over handige taaltools die je skills kunnen verbeteren en de met de komst van AI lijkt het aantal hulpmiddelen te exploderen. Er kunnen diverse redenen zijn om AI-schrijfhulpmiddelen te gebruiken zoals het verbeteren van je productiviteit, het opdoen van inspiratie, het zoeken van een invalshoek van een onderwerp of je tekst nalopen op bijvoorbeeld spelfouten en zinsopbouw. Houdt er wel rekening mee dat je teksten die je genereert wel aanpast aan jouw schrijfstijl.

AI schrijftools om tekst te genereren

AI-schrijftools die Nederlandse tekst genereren

Er zijn enkele AI-schrijftools tools die kunnen helpen bij het maken van Nederlandstalige artikelen. Die zal ik hieronder benoemen. Wil je een andere tekst generator gebruiken dan kun je de tekst eerst in het Engels genereren en daarna vertalen. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van ondersteuning voor het Nederlands kan variëren bij de Engelstalige tools en dat de kwaliteit van de gegenereerde tekst mogelijk niet zo goed is als voor het Engels. Controleer daarom altijd op de website van de betreffende tool of deze de Nederlandse taal ondersteund. Wat ook helpt, is het lezen van enkele reviews van gebruikers zodat je inzicht krijgt in ervaringen van anderen voordat je een tool gaat gebruiken.

Articoolo - Deze AI schrijftool maakt artikelen in enkele seconden. Het gebruikt natural language processing en machine learning-algoritmes om de context van het onderwerp te begrijpen en relevante inhoud te genereren. Het platform ondersteunt de Nederlandse taal.

ChatGPT - moet deze AI-schrijftool nog geïntroduceerd worden? ChatGPT is de aanjager van het gebruik van handige AI schrijf tools over de hele wereld. Deze tool, ontwikkelt door Open.ai wordt door velen gezien als de leidende content genererende chatbot. Je kunt 'm goed aansturen door aan te geven dat je jouw resultaat in het Nederlands wilt zien.

Compose.ai - Heb je een writer's block? Compose geeft je ideeën voor verhalen, blogberichten, websiteteksten of onderzoeksonderwerpen en meer. Op dit moment beschikbaar in Google Docs & Gmail. Via deze tool is het ook mogelijk zinnen opnieuw te formuleren door een tekst te markeren en te vragen deze te herformuleren. Ook e-mail schrijven of beantwoorden is mogelijk met de autoaanvulling optie. De tool leert van jouw schrijfstijl en stelt dan gepersonaliseerde zinnen voor.

Copy.ai - is een alles-in-één AI content generator met meer dan 100 schrijfsjablonen en 25+ talen, waaronder Nederlands. Deze tool verschijnt regelmatig op nummer één in lijstjes van beste AI copy tools.

Copysmith - een gebruiksvriendelijke AI-schrijftool waarmee je gratis 7 dagen kunt experimenteren. Een interessante feature is de mogelijkheid om je team te taggen in de gegenereerde tekst om op die manier snel terugkoppeling te krijgen. Copysmith genereert tekst in 100+ talen. Niet alle features zijn in het Nederlands, maar Copysmith produceert wel Nederlandstalige teksten.

Jasper.ai - Jasper is een professionele AI-schrijftool die meer doet dan alleen schrijven. Naast schrijven genereert Jasper ook kunst. Jasper biedt diverse schrijfopties aan van longform content voor artikelen, SEO-optimalisatie en een chatbot waarmee je kunt communiceren. Het is een betaald instrument die werkt in maar liefst 29 talen.

Rytr.me - Deze gebruiksvriendelijke tool springt eruit omdat je kunt kiezen voor een specifieke tone of voice. Daarmee sluit  de tekst aan bij de ontvanger van jouw boodschap. De tool geeft veel verschillende opties en kan meerdere omschrijvingen of alinea’s per keer produceren.

Spinbot.com - Dit instrument is niet zozeer bedoeld om tekst te genereren, maar te verbeteren. Spinbot herschrijft de tekst die jij invoert zodat je teksten professioneler overkomen. Erg handig is ook de Chrome plug-in die ze hebben zodat je dit gemakkelijk voor bijvoorbeeld email kunt gebruiken.

Writesonic - Deze AI-schrijftool neemt je in vier stappen mee tot het creëren van een artikel. Hij maakt in de eerste stap titels, daarna genereert hij meerdere intro's en tussenstappen om af te sluiten met een artikelopbouw die je kunt bewerken.

Welke reden je ook hebt om AI-schrijftools te gebruiken, je productiviteit verbeteren, inspiratie opdoen of een nieuwe invalshoek vinden voor een onderwerp, benut de kansen die het biedt. Heb jij al ervaring met AI-schrijftools en zou je een tool willen aanbevelen, reageer dan in de comments.

Laten we aan de slag gaan met jouw contentmarketing

Stel je vraag via WhatsApp