AI tools voor video – DE lijst

AI tools voor video

Er zijn heel veel hulpmiddelen beschikbaar om jou als contentmarketeer te helpen. Hier een overzicht van handige AI tools voor video die je kunnen helpen bij het maken van bewegend beeld. En deze keer doen we dat natuurlijk niet in geschreven tekst maar door middel van veelal gegenereerde video's!ย 

De belofte van deze Generatieve AI tools is dat ze je veel werk uit handen nemen en veel goedkoper zijn dan het inhuren van acteurs, een videocrew een editor. Daarnaast bespaar je een draaidag uit voor het maken van de video. Bekijk de filmpjes over AI tools voor video en kies die bij jou past.

HeyGen

Deze is een van onze favorieten. HeyGen kun je integreren met Canva en is niet alleen snel maar ook fijn om te integreren met je al bestaande designs.

RunwayML

Runway is een online video-editor waarmee je op verschillende manieren AI-gegenereerde video's kunt maken. De oplossing van Runway is een generatieve AI-tool waarmee video's worden gemaakt vanuit tekst (text-to-video), vanuit afbeeldingen (image-to-video) of zelfs bestaande video's kunnen aanpassen (video-to-video). Het genereren van video's gebeuren door middel van prompts. Runway was een van de eerste bedrijven die zich op AI gegenereerde video's toelegde met RunwayML Generatie 1.

Inmiddels is ook de tweede generatie video tool ontwikkelt. Je voert teksten in en dan wordt de video gecreรซerd.

RunwayML organiseert vanuit haar hoofdkantoor Runway Studios, een AI Short-filmwedstrijd die 48 uur duurt. Een korte filmwedstrijd waarbij teams van filmmakers 48 uur de tijd hebben om een film van 1-4 minuten te bedenken en uit te voeren. Hieronder tref je een compilatie aan van de laatste best wel verbluffende resultaten.

Invideo.ai

Invideo AI is een App voor het maken van AI-video's. Typ je idee in en er wordt een AI-video gegenereerd met een script, voice-over, media en tekst. Je kunt het vertellen om dingen aan te passen, net zoals je dat tegen een videobewerker zou zeggen. Je kunt ook wijzigingen aanbrengen in het script of je eigen videoclips of afbeeldingen toevoegen. Invideo AI is ontworpen om te dienen als assistent of co-piloot bij het maken van video's. Je kunt starten met een gratis account om het uit te proberen en daarna upgraden naar een betaald account. De belangrijke AI-functies zijn:

  • Videocreatie: Je voert een onderwerp in en Invideo AI maakt een video voor je
  • Aanpassing en controle: video's aanpassen voor specifieke doelgroep, look & feel en platforms.
  • Een mediabibliotheek met meer dan 16 miljoen media-opties om video's te verbeteren.
  • Voice-overs om je video menselijk te laten klinken

Invideo heeft ook een leuk YouTube-kanaal met tutorials zoals hieronder.

Lumiere van Google

Deze tool is nog niet beschikbaar voor het publiek (januari 2024), maar is zeer de moeite waard om hier te benoemen. Onderzoekers van Google hebben Lumiere onthuld, een nieuw AI-model voor het genereren van video's dat ongekend realistische beelden maakt op basis van 'tekst naar video' en van 'beeld naar video' (zoals dit ook met Runway kan). Lumiere maakt gebruik van een neuraal netwerk om videoclipjes van vijf seconden te genereren. Dit draagt bij aan een heel conistente video. Haperingen die je bij andere modellen ziet heb je niet met Lumiere. Ik vind het de moeite waard om het te noemen omdat 2024 ook wel het jaar van de AI-video wordt genoemd. Het betekent dat we veel doorbraken op dit front zullen zien.

Pika.art

Pika.art is een AI videotool die je in staat stelt om op de regisseursstoel te zitten. Met Pika 1.0 biedt Pika Art een laagdrempelige manier om video's te genereren op basis van jouw ideeรซn.ย In de eerste maanden sinds de oprichting van Pika is deze uitgegroeid tot een community van een half miljoen gebruikers, die elke week miljoenen video's genereren.ย Pika AI video Tool, is ontwikkeld door Pika Labs. Dit is een not-for-profit organisatie met die het beheer heeft van Pika.art en is daarom gratis te gebruiken. Het betekent wel dat je video's kunt genereren met daarin het Pika Labs watermerk. Pika stelt gebruikers in staat video's te laten maken en bewerken in een breed spectrum van stijlen en genres. De video hieronder vertelt het hele verhaal.

Synthesia.io

OXOLO

Meer weten over generatieve AI tools?

Wanneer je de smaak te pakken hebt met deze lijst met generatieve AI tools voor video dan zijn deze artikelen over generatieve AI tools misschien iets voor jou:

Meta's generatieve AI tool

Meta heeft in 2023 verschillende nieuwe ontwikkelingen aangekondigd, waaronder Emu. Dit is Meta's basismodel voor het genereren van afbeeldingen. Hieruit zijn verschillende generatieve AI instrumenten voortgekomen zoals AI-beeldbewerkingstools voor Instagram waarmee je een foto kunt nemen en de visuele stijl of achtergrond kunt veranderen maar ook de Imagine-functie in Meta AI waarmee je fotorealistische afbeeldingen kunt genereren. Deze bais heeft ervoor gezorgd dat Meta de volgende stap neemt, die naar gecontroleerde beeldbewerking op basis van alleen tekstinstructies en een methode voor het genereren van tekst-naar-video, genaamd Emu. Hieronder een voorbeeld wat Meta inmiddels kan. Het is nog een basismodel maar de eerste indruk vinden wij best goed.

Meta Emu video tool

Wil je ook de wetenschappelijke en technische werking weten van Meta's modellen? Lees dan dit artikel.

Laten we aan de slag gaan met jouw contentmarketing