Instagram app
Goed nieuws! Eerder gaven we al tien tips voor meer volgers op Instagram, nu is het tijd voor een nieuwe functionaliteit. Sinds vorige week is het eindelijk mogelijk om meerdere accounts te beheren met de Instagram app. Vanaf versie 7.15 kun je zowel op iOS als Android de nieuwe functie gebruiken.

Marketeers zitten hier al lang op wachten. Het was namelijk behoorlijk omslachtig om meerdere accounts te beheren. Instagram is namelijk vrij streng met het uitdelen van rechten voor third-party apps om nieuwe functies mogelijk te maken. Hierdoor is het ook voor externe partijen altijd moeilijk geweest om dit sociaal medium op een professionele wijze te beheren. Er bestaan wel services voor het beheren van meerdere accounts zoals Latergram.me en Schedugram, maar het blijft opvallend dat het met de immens populaire officiële app nooit tot de mogelijkheden behoorde.

Zo voeg je een account toe met de Instagram app
  1. Ga naar je profiel en klik op het tandwiel rechtsboven.
  2. Scroll naar beneden.
  3. Klik op account toevoegen.

Instagram app howto

Het duurde lang voordat ze deze nieuwe functie hebben toegevoegd. Gelukkig maken ze het ons in ieder geval niet moeilijk. Het wisselen tussen toegevoegde accounts is ook eenvoudig. Daarvoor hoef je alleen maar op je gebruikersnaam op de profielpagina te klikken om van account te switchen. Het is mogelijk om voor alle accounts push-notificaties te ontvangen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit per account uit te schakelen.

Naar ons idee heeft het invoeren van deze functie veel te lang geduurd. Instagram is sinds de introductie in 2010 uitgegroeid tot een van de grootste sociale netwerken ter wereld. De oprichters zagen het aantal gebruikers in vijf jaar tijd groeien van 1 naar meer dan 400 miljoen. Al die tijd is het niet mogelijk geweest om meerdere accounts te beheren. Gelukkig hebben ze eindelijk het licht gezien.

Meer weten over Instagram en online marketing?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: Forbes