Facebook Community Help (banner)

Facebook probeert steeds meer goed te doen voor de wereld, en introduceert daarom een nieuwe ‘disaster and crisis response tool’. Deze feature, die de titel Community Help draagt, is terug te vinden in de standaard Facebook-app.

De functie maakt het mogelijk om in tijden van een natuurramp in contact te komen met mensen die onderdak, voedsel of andere levensmiddelen zoeken.

“Om te beginnen maken we Community Help beschikbaar voor natuurrampen en ongevallen, zoals een aardbeving of brand in een gebouw”, aldus Facebook VP of Social Good Naomi Gleit. “We starten de eerste weken in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, India en Saudi-Arabië, en naarmate we meer leren over het product zullen we zoeken naar manieren om het te verbeteren. Daarna zal het beschikbaar worden in alle landen en voor ieder soort ongeval. Community Help is ontworpen om het eerder geïntroduceerde Safety Check aan te vullen. Deze Facebook Tool maakt het al een tijdje mogelijk om jezelf als veilig te markeren tijdens een crisis.