Handige tools Facebook (resized)

De jaarlijkse F8 developer conference van Facebook is voorbij. Daar trakteerde de social media gigant ons op nieuwe handige tools, functies en updates. Daarnaast boden ze ons een blik in hun toekomst. Dit artikel geeft een overzicht van alle grote aankondigingen die op de conferentie zijn gedaan.

Nieuwe handige tools en functies
 • Nieuwe video profielfoto’s
  Vorige jaar rolde Facebook al een optie uit om video profielafbeeldingen te creëren. Dit was een leuke afwisseling op de standaard statische profielfoto. Het sociale netwerk maakt het gemakkelijker om deze optie te gebruiken door een tool te bieden die video’s uit o.a. Vine, Boomerang of MSQRD kan importeren.
 • Uitgebreide mogelijkheden voor opslag
  In 2014 introduceerde Facebook al een functie die het opslaan van posts mogelijk maakt. Deze blijkt vrij populair. 250 miljoen mensen gebruiken de functie iedere maand. Facebook breidt de mogelijkheden van deze functie nu verder uit. Wanneer je op een andere website zit dan Facebook, kun je ook die website opslaan naar je Facebook saved-post lijst. Deze functie is vergelijkbaar met de welbekende Pocket app.
 • Messenger advertenties
  Facebook heeft een gigantische nieuwe ontwikkeling aangekondigd, namelijk het Messenger Bot platform. Een van de grote vragen rondom die ontwikkeling is hoe Facebook van plan is om hier geld mee te verdienen. Die vraag is voor een deel beantwoord door Facebook Messenger baas David Marcus, die aankondigde dat bedrijven kunnen betalen voor de mogelijkheid om re-engagement berichten te sturen naar mensen die eerder vrijwillig een gesprek met ze zijn gestart.
 • Rechten van video’s
  Om videoplagiaat tegen te gaan heeft Facebook de Rights Manager geïntroduceerd. Dit is een tool die het voor uitgevers mogelijk maakt om videoclips, die ze niet beschikbaar willen maken voor plaatsing door derden, te uploaden. De systemen van Facebook zorgen ervoor dat kopieën automatisch worden verwijderd.
 • Delen van quotes
  Dit is een leuke nieuwe feature die het mogelijk maakt om quotes op externe websites te delen naar Facebook. Erg handig!
 • Virtual reality
  Dit was te verwachten, want Mark Zuckerberg is in zijn nopjes met de Oculus Rift. Ook virtual reality kwam ter sprake. Zuckerberg claimt dat Facebook manieren onderzoekt om VR headsets draagbaarder te maken. Op dit moment zijn de headsets nog erg lomp en groot.
 • Roadmap
  In de roadmap is te zien waar Facebook zich de komende tien jaar op gaat richten. Kunstmatige intelligentie, virtual reality en connectivity spelen op de lange termijn de hoofdrol.
Meer weten over de handige tools en functies van Facebook?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: socialmediatoday.com