Feedly

Iedere schrijver zit weleens zonder inspiratie. Het is onvermijdelijk dat er momenten zijn waarop je simpelweg geen inspiratie hebt. Of je nu schrijft over treinen, vogels, postzegels of de plaatselijke voetbalclub in Griendtsveen: bij vlagen zijn de ideeën even op. Om een goede contentmarketing strategie op gang te houden moet je nu eenmaal veel schrijven. Gelukkig bestaat er een handig hulpmiddel genaamd Feedly om deze problemen te voorkomen.

Wat is Feedly?

Het is een RSS-lezer. RSS staat voor Really Simple Syndication. Het is een webfeed formaat. Via zo’n feed kun je eenvoudig op de hoogte te blijven van artikelen door bronnen die jij interessant vindt. Dit kan over van alles zijn. Er is werkelijk een gigantisch aanbod aan RSS-feeds over alle mogelijke onderwerpen te vinden. Typ je trefwoord in en er zal waarschijnlijk een gigantisch aantal interessante bronnen verschijnen.

Als weblog of website kun je zelf een RSS-feed uitsturen. Feedly bundelt al deze feeds in een overzichtelijke timeline. De vormgeving is geïnspireerd op een digitale krant wat het erg duidelijk maakt. Al deze gebundelde informatie kun je vervolgens gebruiken als inspiratie voor nieuwe artikelen. Schrijf je over meerdere onderwerpen? Geen probleem, want in Feedly kun je meerdere categorieën aanmaken en artikelen binnen de categorie bundelen.

Daarnaast is het zowel in je browser als op al je mobiele apparaten te gebruiken. Op een erg gebruiksvriendelijke manier. Met behulp van de ingebouwde shared collections optie kun je bovendien eenvoudig al je lijsten delen met andere mensen binnen je team. Tip: laat ieder teamlid een lijst over een relevant onderwerp samenstellen en deel de lijsten met elkaar. Dit bespaart een hoop tijd en geld.

Het mooiste moet nog komen: het is helemaal gratis dus je kunt het kostenloos proberen. Daarnaast zijn er ook gratis extensies beschikbaar voor populaire browsers als Chrome, Firefox en Safari. Dit maakt het gebruik nog gemakkelijker.

Meer weten over Feedly en contentmarketing?

Neem dan gerust contact op met Antal de Waij