Hootsuite AdEspresso (banner)

Hootsuite, het welbekende social media management platform, heeft AdEspresso overgenomen. Het advertentiebedrijf gaat voor Hootsuite o.a. een nieuwe ads-tak verzorgen. Ze blijven daarnaast ook gewoon actief voor andere bedrijven.

Dat AdEspresso succesvol is blijkt wel uit de cijfers. Het van oorsprong Italiaanse bedrijf is tegenwoordig gevestigd in San Francisco, en haalde niet lang geleden 3 miljoen dollar op. Het bedrijf claimt 5000 klanten.

Hootsuite is welbekend onder social media professionals. Het is een van de weinige volwaardige social media management tools die je gratis kunt gebruiken (zij het met enkele beperkingen). Ondanks het uitgebreide product dat Hootsuite biedt zagen ze toch heil in AdEspresso. Dit komt omdat ze van plan zijn om hun ‘ads’ service opnieuw te lanceren. Deze service biedt gebruikers van het social media management platform de kans om ook hun betaalde advertentiediensten te beheren via het dashboard. Eerder lanceerden ze deze service al in 2015, helaas zonder succes.

Het lijkt een verstandige keuze van Hootsuite. Het platform telt momenteel meer dan 15 miljoen gebruikers, die vooral ge├»nteresseerd lijken in de gratis uitvoering. Door de functionaliteiten uit te breiden trekken ze misschien deze gebruikers over de streep om een betaald abonnement te nemen. “Owned en earned content gaat niet weg, maar de samenwerking met paid advertising is cruciaal voor het succes van deze content. Algoritmes zijn niet hetzelfde als vijf jaar geleden, en bedrijven heben paid advertising nodig om ├ęcht hoog te ranken”, aldus CEO Ryan Holmes. Dit betekent overigens niet dat je met organische content niets kunt bereiken. Zeker als je kwalitatief hoogwaardige content biedt is hier wel degelijk een groot bereik mee te behalen.

Meer weten over Hootsuite?

Neem contact op met Antal de Waij.