Instagram zet de deuren open voor ontwikkelingen in e-commerce. De populaire foto-en-video-deel-app op je mobiele telefoon kent steeds meer toepassingen. Instagram is een steeds populairder wordend kanaal om te winkelen. Door foto’s geïnspireerde potentiële kopers kunnen nu verder gaan dan alleen maar liken, ze kunnen nu ook producten kopen. De Verenigde Staten, Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Brazilië zullen de eerste landen zijn waar e-commerce platform Shopify het makkelijk maakt voor retailers en merken om een winkel te starten via Instagram.

In Engeland heeft Marks & Spencer (M&S) al een tijdje een test lopen met directe verkopen via Instagram. De retailgigant is van plan dit salekanaal verder uit te rollen gedurende 2018.

E-commerce Peter Rabbit

Shopify maakt dit mogelijk

Shopify is een e-commerce platform dat bedrijven helpt te verkopen op diverse sociale media. Denk daarbij aan Facebook, Buzzfeed, Pinterest en eBay. Lees hier meer over Shopify. Shopify is een van de eerste bedrijven die een volledige integratie met Instagram realiseert.

Instagram shoppen in Nederland

Het is nog onduidelijk wanneer winkelen op Instagram voor Nederland wordt uitgerold.