Video op Instagram (resized)

Na de sterk bekritiseerdenieuwe timeline kondigt Instagram weer een nieuwe wijziging aan. Vanaf 29 maart is het namelijk mogelijk om met de Instagram app video’s van maximaal 60 seconden te plaatsen. Voorheen lag de limiet op 15 seconden. Op iOS wordt het ook weer mogelijk om uit meerdere video’s afkomstig uit je camera roll een nieuwe video samen te stellen.

Langere video op Instagram

Volgens Instagram besteden gebruikers 40% meer tijd aan video dan zes maanden geleden. Een gigantische ontwikkeling! Dit was voor Instagram genoeg reden om langere video’s mogelijk te maken. Een minuut is volgens de maatstaven van het internet vrij lang, zeker gezien het feit dat eerst de video’s slechts 15 seconden mochten duren. Natuurlijk kun je er nog altijd zelf voor kiezen om enkel video’s van maximaal 15 seconden te maken. Wat dat betreft kent deze nieuwe functie geen nadelen.

Stel je eigen video samen

Voor iOS-gebruikers is het sinds lange tijd weer mogelijk om een eigen video die bestaat uit meerdere videoclips uit je camera roll op je iPhone te monteren. Deze functie was eerder al tijdelijk beschikbaar, maar werd daarna weggehaald. Met de nieuwe Instagram versie 7.19 brengt het bedrijf deze functie weer terug. Door deze nieuwe functie kun je bijvoorbeeld korte vakantiefilmpjes maken zonder dat er een laptop aan te pas hoeft te komen. Ook voor verslaggeving rondom evenementen op Instagram biedt deze functie handige mogelijkheden. Wat ons betreft is dit dan ook een goede ontwikkeling. Het enige nadeel is dat Android gebruikers waarschijnlijk nog een flinke tijd op deze functionaliteit moeten wachten.

Wanneer wordt de nieuwe functie uitgerold?

De functie om langere video’s op Instagram te maken wordt vanaf 29 maart uitgerold. Binnen enkele maanden is de functie voor iedere gebruiker ter wereld beschikbaar. De functie om video’s te monteren is vanaf 29 maart binnen een week beschikbaar via de Instagram versie 7.19 update voor iOS.

Meer weten over social media, Instagram en online video?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: Instagram blog.