Online leads genereren

Als je een bedrijf begint zit je de eerste periode vol zorgen. Die worden alleen maar groter als de toestroom van klanten tegenvalt. Je wilt tenslotte wel je huur en mogelijk personeel blijven betalen. Gelukkig nemen de zorgen af als alles eenmaal op rolletjes loopt. Een hulpmiddel om die geldstroom op gang te krijgen óf te houden is de generatie van online leads. Een lead is een ‘spoor’ richting een potentiële klant.

Het internet biedt veel mogelijkheden om te experimenteren met online leads genereren. Waarschijnlijk zie je als beginnende ondernemer door de bomen het bos niet meer. Belangrijk is om nieuwe manieren te blijven proberen. Ook is het handig om je te houden aan het volgende stappenplan zodat het proces soepel verloopt:

Stappenplan voor online leads genereren
  • 1. Ontdekking
    In de beginfase is het belangrijk dat potentiële klanten je bedrijf ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld je netwerk inzetten, of mogelijk heb je een schare trouwe volgers op social media. Daarnaast is het verstandig om met SEO te beginnen. Google is de moderne ‘springplank naar de wereld’. Het voordeel dat een goede SEO-strategie je kan bieden is gigantisch. Ben je een stukadoor in Enschede? Als je bovenaan de zoekresultaten voor de zoekterm ‘stukadoor Enschede’ staat heb je een groot voordeel op de rest. Dit hoeft bovendien geen geld te kosten. Mocht je later je Google strategie naar een niveau hoger willen tillen, dan is Google Adwords een optie.
  • 2. Verdieping
    Als je stroom lokale leads eenmaal op gang komt kun je nadenken over de volgende stap. Sommige bedrijven kunnen prima functioneren met enkel lokale klanten. Voor andere bedrijven, zoals webshops, is dit niet het geval. Voor hen is dít waarschijnlijk het moment om social media te implementeren in je bedrijf. Samen met bloggen kan dit een machtig middel vormen in je zoektocht naar meer naamsbekendheid. Wees hierbij niet bang om je in een social gesprek te mengen binnen je vakgebied. Ook daar kun je leads aan overhouden.
  • 3. Versterking
    Mensen weten je op dit moment te vinden via social media, Google en word-of-mouth. Tijd voor de volgende stap! Met een service als Mailchimp kun je gemakkelijk een online mailing opzetten. Hiermee kun je leads én bestaande klanten inlichten over nieuwe ontwikkelingen rondom je bedrijf. Je zult zien dat ze dit kunnen waarderen. Zolang je de mailing maar blijft vullen met goede content. Spam maakt namelijk niemand vrolijk.
Meer weten over online leads genereren?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: mattantonino.com.