Nieuwe social media
We beginnen deze blog met een kort geschiedenislesje. In 2001 zag sociaal medium Wikipedia het levenslicht. Twee jaar later volgde LinkedIn. 2004 was het jaar van Facebook. Een jaar later werd YouTube gelanceerd, Twitter kwam in 2006. In 2010 was de beurt aan Pinterest en drie jaar later kwam Instagram. Dit is alleen nog maar een greep uit de populairste social media. De komende jaren staan ons vast en zeker nog spannende ontwikkelingen te wachten. Zo maken onder andere de volgende drie relatief nieuwe social media op dit moment een mooie ontwikkeling door. Hoewel je de toekomst nooit met 100% zekerheid kunt voorspellen is de kans groot dat we hier nog véél meer van gaan horen.

  • Couple

    Couple is een intiem sociaal netwerk voor met z’n twee. Het is bedoeld om herinneringen die je maakt met z’n tweeën op een handige manier te bewaren. Zonder dat anderen meekijken. Daarnaast heeft de app leuke functies zoals het maken van afspraken en het versturen van een ‘thumbkiss’ waarmee je virtueel elkaars vingers aanraakt. Erg origineel!

  • Peach

    De bedenker van Vine trakteert ons op een nieuw sociaal netwerk: Peach. Met deze app kun je niet alleen statusberichten delen maar ook GIF’jes en video’s. Met behulp van zogenoemde ‘magic words’ is het gemakkelijk om de leukste GIF’jes te vinden. De app komt helaas wel met een aantal forse nadelen. Het is tot nu toe alleen beschikbaar voor iOS en Nederlandse nummers worden nog niet ondersteund.

  • LinkedIn Pulse

    Na de overname van de Pulse app door LinkedIn hebben ze het razendsnel geïntegreerd in hun huidige sociale netwerk. Hierdoor is het veranderd van een cv-database naar een platform voor contentmarketing. Van Richard Branson tot David Cameron, zéér invloedrijke personen gebruiken de nieuwe functionaliteiten van het sociale netwerk al. Als zulke mensen eenmaal beginnen volgt de rest vanzelf.

Meer weten over deze nieuwe social media?

Neem contact op met Antal de Waij.