Afbeeldingen voor social media

Het is algemeen bekend dat afbeeldingen zorgen voor meer traffic. Ze maken posts op social media aantrekkelijker en blogposts leuker. Iedereen geniet van de schoonheid van een natuurfoto of de duidelijkheid van een infographic. Jammer genoeg is het vinden van een geschikte afbeelding niet altijd even gemakkelijk. De voornaamste reden hiervoor zijn gebruiksrechten. Fotografen willen doorgaans niet dat hun foto’s gratis en voor niets gebruikt worden door een commerciële partij. Begrijpelijk, maar niet altijd even handig voor bedrijven die op zoek zijn naar leuke plaatjes. In deze blogpost sommen we vier legale manieren op waarmee ook jij in het bezit kunt komen van leuke afbeeldingen voor social media.

Zo vind je de beste afbeeldingen voor social media
 • Creative commons
  Met een creative commons license geven makers van foto’s en video’s aan of hun materiaal door andere partijen gebruikt mag worden. Soms is dit het geval. Zulke foto’s mag je dan ook gerust gebruiken. Flickr heeft bijvoorbeeld ruim 17 miljoen afbeeldingen op voorraad.
 • Google afbeeldingen
  Ook via Google Afbeeldingen kun je naar hartenlust zoeken naar rechtenvrij beeld. Over sommige onderwerpen hebben ze genoeg beschikbaar materiaal. Ga je op zoek naar écht specifieke afbeeldingen dan is de kans helaas groot dat je niks bruikbaars gaat vinden. Het aanbod is daar namelijk nét te klein voor. Tip: onder het kopje zoekhulpmiddelen kun je zelf aangeven dat je alleen op rechtenvrije materiaal wilt zoeken.
 • Stockfoto’s
  Stockfoto’s, wie kent ze niet? Ze staan bekend om de uitmuntende beeldkwaliteit. Als je hier de krenten uit de pap vist kun je genoeg uitstekend materiaal vinden. Hier kleeft wel een nadeel aan, want erg origineel zul je niet zijn. Als je een populaire stockfoto kiest is de kans groot dat je die ook op andere websites tegenkomt. Naast betaalde stockfoto websites als Shutterstock en Pond5 bestaan er ook gratis alternatieven zoals Pexels. Helaas is het aanbod daar een stuk kleiner dan bij de betaalde varianten.
 • Maak je eigen afbeeldingen
  Voor infographics is dit een must, voor andere afbeeldingen ook een dikke aanrader. Maak ze zelf! Niets scoort zo goed als uniek materiaal dat perfect bij je past. Hiermee kun je precies uitdragen wie je bent, zul je nooit in de problemen komen met gebruiksrechten én ben je origineel. Het is wél een stuk duurder. Je zal zelf moeten overwegen of je de meerprijs ervoor overhebt.
Meer weten over social media?

Neem gerust contact op met Antal de Waij

Bron: shortstack.com