SEO (resized)

Het schrijven van een blogpost an sich is al lastig genoeg. Toch is het belangrijk om óók rekening te houden met het schrijven van teksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. SEO staat voor search engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Het is niet alleen een leuk woord voor Scrabble, maar het heeft daadwerkelijk ook waarde voor een bedrijf. Waar ga je namelijk naartoe als je informatie zoekt over een onderwerp? Juist, naar Google! Het is dan ook erg belangrijk dat jouw website hoog eindigt in de zoekresultaten. Dit kan gigantische gevolgen hebben voor de traffic naar je website. Maar hoe gaat dit SEO schrijven precies in zijn werk?

Hier moet een SEO geoptimaliseerde blogpost aan voldoen

We kunnen onderscheid maken tussen verschillende factoren die gunstige gevolgen hebben op de ranking van een website in Google. In onderstaande infographic staat alles duidelijk weergegeven, maar we sommen de hoofdzaken nog even op. Het belangrijkste is om het perfecte keyword te kiezen. Een hulpmiddel hiervoor is de keyword planner van Google Adwords. Je wilt natuurlijk wel dat je artikel veel gevonden gaat worden. Het is dan ook belangrijk om een populair keyword te kiezen met veel searches maar weinig concurrentie van andere websites. Andere factoren die zwaar meewegen zijn:

 1. Gebruik SEO vriendelijke url’s
 2. Start de titel met je keyword
 3. Gebruik multimedia!
 4. Voeg uitgaande links toe
 5. Gebruik het keyword in de eerste 100 woorden
 6. Zet je titel in een H1 tag
 7. Zorg dat je een snelle website hebt
 8. Voeg bijwoorden toe in je titels
 9. Gebruik social sharing knoppen
 10. Maak lange posts
 11. Verlaag de bounce rate
 12. LSI keywords

Bekijk onderstaande infographic voor een duidelijke uitleg van elk van deze punten. Als je tijdens het schrijven rekening houdt met deze factoren zal Google je blogpost hoger ‘raten’ met positieve gevolgen voor je traffic!

SEO infographic

Bron: http://backlinko.com/on-page-seo

Meer weten over SEO?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: backlinko.com