Mobiele gebruikers (resized)

Sinds mei 2015 gebruiken meer mensen hun mobiel om online zaken op te zoeken dan hun desktop computer. Deze stijging van mobiel gebruik zet alleen maar verder door. Ook voor marketeers is dit interessant, omdat zij steeds meer rekening moeten houden met mobiele gebruikers. Eerder schreven we al een blogpost over klanten en hun digitale relatie met winkels, maar dit is niet de enige sector waar mobiel de overhand heeft. Het is een globale trend dat mobiel internet aan terrein wint, al gaat dit niet overal even snel.

De ontwikkeling van het aantal mobiele gebruikers

In IJsland, Monaco en Oekraïne de meeste mensen nog steeds desktops om te internetten. Dit is in tegenstelling tot zuid-oost Azië, waar veruit het grootste deel contact maakt via hun mobiele telefoon.

Dit wekt meteen meerdere vragen op. Wat voor devices worden er gebruikt? Wat voor social media gedrag vertonen de gebruikers? Wat zijn de grote globale social media trends? Om antwoord te krijgen op deze vragen hebben de mensen van AddThis hard hun best gedaan. Zij onderzochten namelijk meer dan één biljoen global pageviews, van meer dan twee miljard internetgebruikers, om antwoorden te vinden op onder andere bovenstaande vragen. Een gedeelte van deze gigantische berg informatie hebben ze vervolgens samengevat in onderstaande infographic.

Hier kun je onder andere de stijging van Facebook in de Filipijnen (+53%!), en Twitter in Japan (159%+) zien. Daarnaast is het opvallend om te zien dat er weliswaar meer mobiele gebruikers zijn, maar dat sharing op social media vooral gebeurd op desktops.

Daarnaast is het leuk om te zien waar groot nieuws het meeste ophef veroorzaakte. Zo heeft de release van de iPhone 6S vooral op LinkedIn veel stof doen opwaaien, terwijl de geboorte van Prinses Charlotte of Cambridge vooral op Twitter een hot-item was. De dood van Leonard Nimoy, die de rol van Spock vertolkte in Star Trek, werd op vrijwel ieder sociaal medium uitvoerig besproken.

Meer weten over mobiele gebruikers en mobile marketing?

Neem contact op met Antal de Waij.