Content design (resized)

Rachel Gogel is creative director van T Brand Studio, de brand marketing unit van The New York Times. Als profesioneel online storyteller helpt ze bedrijven met het vertellen van hun verhalen via native advertising. Het belangrijkste doel van T Brand Studio is om initiatieven van merken in een verhaal te ‘verpakken’. Zodat het dezelfde vorm krijgt als traditioneel journalistiek werk dat geproduceerd wordt door The New York Times. Dit hebben ze o.a. gedaan voor de Netflix show Orange Is The New Black. Gogel en haar team hebben een interactief artikel ontwikkeld dat gaat over vrouwelijke gevangenen. Hierin wordt de show slechts 1x genoemd. Door een verhaal over het onderwerp van de serie te maken wakker je de interesse van het publiek aan, zonder dat je boodschap gezien wordt als een traditionele ‘storende’ reclame-uiting. Sterk staaltje content design!

Tips voor slim content design
  • Begin met het verhaal
    Wanneer Gogel en haar team met een project beginnen, is een verhaal vormen het eerste wat ze doen. Met klem waarschuwt ze designers dat ze niet meteen moeten starten met het bouwen van een platform of een visuele gimmick. Een goed ontworpen en geschreven storyline moet het visuele proces vooruit stuwen.
  • Prikkel de zintuigen
    Met zóveel websites op het internet is het moeilijk om eruit te springen. Plaats je beoogde publiek centraal en ontdek waar ze naar op zoek zijn. Trek daarna de aandacht met visuele content dat overeenkomt met hun behoefte. Visuele content is een machtig middel waarmee emoties getriggered kunnen worden. Onderzoek toont aan dat kleuren en beelden emoties kunnen oproepen. Zowel positief als negatief.
  • Wees relevant
    Content die een reactie bij de lezer opwekt is niet altijd relevant. Bied relevante informatie aan, dit hoeft niet persé via visuals te gebeuren. Visuele inhoud kan namelijk ook een ondersteunende rol spelen in combinatie met tekst. Denk goed na of je je boodschap goed kunt overbrengen via visuals, of dat ze geschreven tekst moeten ondersteunen. Geen van deze methoden is bij voorbaat beter dan de ander.
Meer weten over content design?

Neem gerust contact op met Antal de Waij

Bron: Contently.com