Handige tools voor taal

Lead nurturing

Er zijn tientallen interessante, handige hulpmiddelen beschikbaar om jou als contentmarketeer te helpen. Een van mijn favoriete onderdelen in een workshop is voor mij altijd die praktische tooltjes, hulpmiddelen en handigheidjes die je kunt gebruiken om je dagelijks werk sneller, makkelijke en beter te doen. Contentmarketeers staan onder een toenemende werkdruk. Hieronder een overzicht van handige tools en hulpmiddelen die jouw werk vandaag al kunnen verlichten! 

Ik verdeel de tools in overzichtelijke rubrieken.

DeepL

DeepL is naar eigen zeggen 's werelds nauwkeurigste automatische vertaaldienst en nauwkeuriger dan Google Translate. Het gebruik is gratis voor bestanden tot 5MB. Dat is een heleboel dus. Voor onbeperkt gebruik ga je betalen en zijn er drie pakketten beschikbaar die je kunt aanpassen op jouw situatie. Deze tools maakt gebruik van kunstmatige intelligentie. De neurale netwerken van DeepL kunnen kleine nuances corrigeren. Erg handig voor Nederlands - Engels, Engels - Duits, Engels - Chinees en Engels - Japans.

Google Translate

Dit hoef ik denk ik niet verder uit te leggen. Handig voor korte vertalingen in ongeveer alle talen die je maar kunt bedenken. Maar niet zo handig voor taaloptimalisatie. Ben je een serieuze schrijver, dan gebruik je Google Translate hooguit als hulpmiddel. Teksten kun je beter door de andere tools laten beoordelen die met behulp van kunstmatige intelligentie jouw taalskills echt verbeteren.

Marketing Automation en de marketing funnel

Beter Engels schrijven met Grammarly

Deze tool is ronduit fantastisch en een must have voor iedereen die in de Engelse taal mailt of artikelen schrijft. Je kunt zelfs selecteren Engelse varianten zoals, Amerikaans-Engels, Australisch-Engels en natuurlijk het Brits-Engels. Deze tool heeft ook een handige plagiaat-meter. Je voert je tekst in en je ziet meteen waar de tekst al eerder is gebruikt.

Language Tool (LT)

LT is een open source schrijf assistent die in verschillende talen zowel grammatica- als spellingscontrole doet. LT beschikt over een actieve community waaraan je vragen kunt stellen. Je kunt om LT te gebruiken gewoon een gratis account aanmaken. LT heeft in elke browser een extensie beschikbaar en LT integreert ook direct met je Google account en Microsoft Word. Beschikbaar voor de talen Engels, Spaans, Duits, Frans en Portugees.

Ken jij nog meer tools voor taal? Laat het met weten!

Ga nu aan de slag met je contentstrategie

Laten we aan de slag gaan met jouw contentmarketing