Google Keywords (resized)
Eerder gaven we al vijf nuttige SEO tips, deze keer is het tijd voor een nieuw lijstje. Voor het schrijven van een succesvolle SEO tekst heb je namelijk een goed keyword nodig. Dit keyword is waar je de tekst ‘omheen schrijft’, en zorgt ervoor dat je de doelgroep bereikt die je zelf voor ogen hebt. Het vinden van goede Google keywords is noodzakelijk voor een goede SEO strategie, maar niet altijd even gemakkelijk. Dit artikel geeft tips voor zes tools die het vinden van keywords een stuk gemakkelijk voor je maken.

Zes tools voor het vinden van de perfecte Google keywords
 1. Freshkey (betaald)
  Deze tool geeft niet alleen nieuwe idee├źn voor keywords, variaties en synoniemen, maar sorteert ook keywords op basis van populariteit.
 2. Soovle (gratis)
  Met Soovle kun je de meest gezochte keywords gemakkelijk achterhalen. Niet alleen voor Google, maar ook voor bijvoorbeeld Amazon en eBay.
 3. Ubersuggest (gratis)
  Wat Ubersuggest doet is eenvoudig uit te leggen, maar daarom niet minder handig. Voer een keyword in, en de tool geeft je een bijna oneindige lijst met variaties. Erg handig voor een brainstorm!
 4. Google Keyword planner (gratis)
  De moeder aller keywordtools. Je hebt een Google Adwords account nodig om de keyword planner te raadplegen, maar dit betekent niet dat je hoeft te betalen. De tool is helemaal gratis. De tool laat onder andere zien hoeveel searches een keyword maandelijks heeft, en wat de concurrentie is op een bepaald keyword. Met andere woorden, hoeveel websites azen op een hoge Google rating op het betreffende keyword.
 5. Wordstream keyword tool (betaald)
  Deze tool geeft je suggesties en maakt het mogelijk om bepaalde niche doelgroepen te bereiken.
 6. YouTube Keyword tool (gratis)
  Ok, we geven het toe. technisch gezien zijn dit geen Google keywords. Toch willen we deze tool even noemen. Voor het optimaliseren van de omschrijvingen en titels van je YouTube video’s is het namelijk aan te raden om deze tool te gebruiken. Zo trek je een zo groot mogelijk publiek op YouTube.
Meer weten over SEO en keywords?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: wordstream.com