Twitter Tips (resized)

Twitter is, ondanks de soms negatieve geluiden over de toekomst, nog steeds een gigantisch en uniek sociaal medium. Miljoenen mensen tweeten er dagelijks nog steeds vrolijk op los. Maar hoe gebruik je het sociale medium zo efficiënt mogelijk? In dit artikel worden handige Twitter tips gegeven die je kunt inzetten om jouw tweetskills naar een hoger niveau te tillen.

Twitter tips voor efficiënter gebruik
 1. Bump tweets
  In plaats van een tweet tweemaal verzenden kun je er ook voor kiezen om een tweet te ‘bumpen’. Reageer met je eigen account op je eigen tweet, en haal de naamsvermelding vooraan weg. Hierdoor zien meer mensen je originele tweet en komt deze weer onder de aandacht.
 2. Twitter Cards
  Twitter cards zijn beschikbaar via ads.twitter.com en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Veel bedrijven en bloggers gebruiken deze cards vooral voor inschrijvingen in mailinglijsten.
 3. Uploaden van meerdere afbeeldingen
  Creëer op Twitter een mini-fotoalbum door meerdere afbeeldingen te uploaden. Je kunt maximaal vier afbeeldingen koppelen aan één tweet. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar heeft ook nog eens gunstige gevolgen voor het engagement.
 4. Gebruik Twitter op het juiste tijdstip
  Via Tweriod kun je achterhalen wanneer je volgers online zijn. Het is verstandig om content te plaatsen op het drukste tijdstip. Als je niet in staat bent om altijd snel te reageren kun je ook het beste op dit tijdstip een kwartiertje daarvoor inplannen. Zo krijgen zoveel mogelijk mensen je content te zien.
 5. Vind je beste volgers
  Via Socialrank.com kun je achterhalen wie je beste volgers zijn. Handig om te weten!
 6. Gebruik keyboard shortcuts
  Wil je je als een echte Twitter koning door het sociale netwerk bewegen? Gebruik dan deze keyboard shortcuts.
 7. Eenvoudig en snel ontvolgen
  Met de apps Manage Flitter en Crowdfire kun je eenvoudig en snel Twitter accounts ontvolgen. Je kunt selecteren op verschillende criteria zoals bijvoorbeeld inactiviteit.
 8. Gebruik de juiste hashtags
  Gebruik altijd de beste hashtags. In Hashtagify zelf kun je gemakkelijk de populariteit van hashtags beoordelen en ideeën opdoen als je niet weet welke hashtag je in moet zetten voor je post.
 9. Geavanceerd zoeken
  De Twitter advanced search is een érg uitgebreide zoekmachine om precies de content te vinden waar je naar op zoek bent. Een grote aanrader!
 10. Tag je afbeeldingen
  Wil je de aandacht van een grote groep mensen? Plaats vier afbeeldingen en tag in iedere afbeelding tien personen. Hierdoor krijg je meteen de aandacht van 40 gebruikers. Wees hier wel voorzichtig mee, want hier zitten sommige gebruikers misschien niet op te wachten. Tag dan ook alleen relevante personen. :-)
Meer weten over Twitter?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: makeuseof.com