Wekelijks peilen wij jouw mening over activiteiten en voorkeuren op het gebied van sociale media. De inzichten die dit oplevert delen we op deze blog. Heb je ideeën voor de 3 seconden enquête? Mail ons dan gerust!

Afgelopen week vroegen wij welke applicatie jouw voorkeur heeft om te monitoren op verschillende social media, Hootsuite of Tweetdeck? Van alle stemmen koos 76,2% voor Hootsuite!

Als motivatie voor de keuze voor Hootsuite wordt o.a. het makkelijke gebruik van de applicatie genoemd en dat er met meerdere accounts gewerkt kan worden vanuit één scherm. Het feit dat de applicatie web-based is wordt daarnaast ook als groot voordeel gezien ten opzichte van Tweetdeck, dat voor gebruik eerst geïnstalleerd moet worden op de laptop/pc. De recente aankondiging van Tweetdeck om de iPad en iPhone apps te verwijderen en de Facebook-integratie stop te zetten zal de populariteit van de applicatie niet doen stijgen. Dit vinden wij ook een onbegrijpelijk keuze. Waar is Twitter (de eigenaar van Tweetdeck) mee bezig? #wiehetweetmaghetzeggen

Kortom Hootsuite is overduidelijk populairder dan Tweetdeck vanwege gebruikersgemak en overzichtelijkheid. Reden waarom wij bij Engagement Media ook graag werken met Hootsuite. Daarnaast zien wij als groot pluspunt het feit dat Hootsuite toegankelijk is via tablet en mobiel. Als community managers hebben we dat wel nodig 🙂

Hootsuite is dus lekker om mee te werken. Maar misschien kan het nog veel beter? Zijn er functionaliteiten die jij zou willen toevoegen of veranderen aan Hootsuite?