Visuele content (resized)

Je kunt anno 2016 niet meer om visuele content heen. In een goede contentstrategie moeten afbeeldingen, en later misschien video’s, een belangrijke rol spelen. Maar wat doe je als je geen budget hebt om een designer in te huren? Of als je rustig zelf even wilt experimenteren met het maken van leuke afbeeldingen? Voor dit soort situaties zijn er verschillende tools beschikbaar die het een heel stuk gemakkelijker voor je kunnen maken. Deze tools leveren niet dezelfde kwaliteit als een ingehuurde goede designer zal doen, maar ze geven je wel de mogelijkheid om te kijken welke visuele content bij je past, én of het gunstige effecten heeft voor je online posts.

Tools die het maken van visuele content gemakkelijker maken
 1. Venngage for Business
  Infographics behoren tot de succesvolste afbeeldingen voor social media posts. Ze zien er niet alleen fraai uit, maar maken ook nog eens ingewikkelde informatie inzichtelijk. Venngage maakt het maken van infographics gemakkelijker door gebruik te maken van een drag and drop interface. Daarnaast zijn er veel verschillende templates beschikbaar. Je kunt de lite versie gratis uitproberen.
 2. WhatFont
  Een goed lettertype kan wonderen doen voor de uitstraling van je merk. WhatFont is een chrome-extensie waarmee je gemakkelijk ieder lettertype kunt identificeren. Kom je ergens een fraai lettertype tegen? De extensie scant simpelweg een website en laat weten welke lettertypes er zijn gebruikt.
 3. BeFunky
  BeFunky is een online fotobewerker dat het proces van bewerken voor blogposts gemakkelijker maakt. Voeg aan je foto’s eenvoudig effecten toe als schaduwen en verschillende filters.
 4. Fotor
  Fotor is een van de beste gratis beeldbewerkingprogramma’s en is te downloaden voor Windows en Mac. Met de gratis variant kun je gebruikmaken van de basis bewerkingsfunctionaliteiten, en ook nog eens portretten perfectioneren, HDR content editen en verschillende templates gebruiken.
 5. Pablo
  Pablo is onderdeel van Buffer en is een krachtig middel om snel en eenvoudig doeltreffende afbeeldingen voor social media in elkaar te zetten. Met een simpele interface creëer je razendsnel afbeeldingen voor verschillende social media, en voeg je eenvoudig je bedrijfslogo en tekst toe.
Wil je je online visuele content naar een hoger plan tillen?

Neem dan contact op met Antal de Waij.

Bron: Huffington Post.