Voorbeelden van User Generated Content

Voorbeelden van User Generated Content

Letterlijk betekent User Generated Content (UGC): door de gebruiker gemaakte content. Het is content in de vorm van tekst, video, audio en foto die gemaakt is door gebruikers van je product of dienst. Deze content wordt meestal geplaatst op sociale media van die gebruikers. Dat is wel duidelijk denk ik. Lees hier alles over de wijze waarop je User Generated Content kunt inzetten als bedrijf of markteer. In dit artikel zie je een serie voorbeelden van user generated content.

Voorbeelden van user generated content via social proof

Met social proof geeft een gebruiker een oordeel over een product, dienst, bedrijf of content van een organisatie. Social proof wordt krachtiger wanneer de aanbeveling wordt gegeven door mensen in soortgelijke situaties als de klant zelf. Dit noemen we ook wel peer recommendations oftewel ‘aanbevelingen van gelijkgestemden’. Social Proof is bestaat uit verschillende typen, ratings, reviews en recommendations.

Via de #ontdeklandal heeft Landal Greenparks al enkele jaren een heel mooi voorbeeld van een user generated content pagina. Op deze pagina worden bezoekers van het park opgroepen hun mooiste foto's van hun verblijf op het park te delen met de branded hashtag #ontdeklandal. Hiermee laat Landal de mooiste plekjes zien.

Voorbeeld user generated content #ontdeklandal van Landal Greenparks

Opleiding Contentmarketing

Méér weten hoe je User Generated Content inzet in jouw contentmarketing strategie? Volg een contentmarketing training bij bestseller auteur Antal de Waij!

Klik voor meer info

Voorbeelden van user generated content 'In the moment'

Naast social proof bestaat User Generated Content uit gebruiksmomenten van klanten die ze delen op sociale media. Dit type content onderscheid zich door het feit dat ze door je klanten gemaakt worden terwijl ze het product gebruiken. Vaak zijn het spontane posts van je fans.

Voorbeelden van user gerated content dmv crowdsoursing

Via de crowdsourcing methodiek vraag je aan je klanten, al dan niet tegen een beloning, posts te maken over jouw merk of bedrijf. De wijze van belonen kan verschillen. Je kunt als bedrijf bijvoorbeeld een wedstrijd uitschrijven of een beloning in het vooruitzicht stellen voor elke post die gemaakt wordt of misschien een goed doel steunen. Hieronder een aantal voorbeelden van user generated content die gebruikt maakt van die crowdsourcing methode.

Een wedstrijd (Challenge!) wordt uitgeschreven door Nonon.world op Instagram

Modemerk Asos plaatst User Generated Content op haar Instagram account. Interessant hieraan is dat het een TikTok filmpje is van een klant. Dit geeft aan dat het social media team van Asos op verschillende platform kijkt naar User Generated Content.

De liefde voor dieren wordt duidelijk zichtbaar door middel van de user generated content op het Instagram account van @Petsplacenl In onderstaand voorbeeld zie je hoe Petsplace een wedstrijd organiseert en oproept tot het insturen van user generated content. In de afbeelding geven ze goed aan welk type content ze verwachten.

Op het YouTube kanaal van GoPro zie je dat GoPro promotionele filmjes maakt waarbij ze user generated content gebruiken. In dit filmpje een mooie samenvatting hoe dat uitpakt.

Fanpagina's

Soms maken fans ook accounts aan met jouw merknaam. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Hieronder komt een verzameling van fanaccounts. We zijn hiermee net gestart dus de lijst moet nog wat groeien. Weet jij of heb jij een fanaccount? Meld je aan!

Action fanpagina op Facebook. Gestart door Ria, nu in samenwerking met Action zelf.

Albelli_Club Fan van fotoboeken met zowel een Facebookgroep als een YouTubekanaal met tutorials.

User Generated Content in je contentmarketing strategie

User Generated content is een van de strategische instrumenten voor je contentstrategie. Elk instrument heeft eigenschappen die nuttig zijn om informatie over te brengen aan klanten. Deze instrumenten zijn;

Laten we aan de slag gaan met jouw contentmarketing