Wat is CoPilot in AI

Lead nurturing

Copilot is AI chatassistent gemaakt door Microsoft die werkt met de nieuwste OpenAI-modellen, GPT-4 (tekst) en DALL-E 3 (beeld). Kort gezegd, het is de AI motor voor alle Microsoft 365 office apps. Deze AI-technologieën zorgen voor snelle, nauwkeurige antwoorden en kunnen visuals creëren op basis van eenvoudige tekstprompts. Het is ook mogelijk plugins integreren of aangepaste Copilot GPT's gebruiken voor uitgebreide functionaliteit. Copilot is ook beschikbaar als Enterprise chat voor grote ondernemingen. 

Wat kun je ermee?

Copilot is op twee manieren geïntegreerd in Microsoft 365. Het werkt naast je, ingebed in de Microsoft 365-apps die je mischien al dagelijks gebruikt. Denk daarbij aan - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, of Teams. Deze AI tool helpt je om deze dagelijkse zaken beter, sneller, creatiever, productiever te maken. Ook heeft  Business Chat. Het houdt in dat je via natuurlijke taal opdrachten kunt geven. Bijvoorbeeld: "Vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt" en er wordt een statusupdate gegenereerd op basis van de vergaderingen, e-mails en chatgesprekken van die ochtend. Handig toch? Je moet natuurlijk wel al die Microsoft tools gebruiken, maar dat is voor velen geen probleem.

CoPilot in Nederland

Microsoft lanceerde in november 2023 zijn 365 Copilot, de slimme assistent voor alle Office-apps, voor wie een extra bedrag wil betalen.

Waar kun je CoPilot vinden?

Deze AI tool is te vinden in het tabblad bovenaan in apps als Word, Excel en PowerPoint. Na de aanschaf, hoef je zelf verder niets te doen om Copilot toe te voegen. De Business Chatfunctie kun je vinden in Teams. In deze chat kun je vragen stellen aan Copilot.

Voorwaarden om deze AI tool te kunnen gebruiken

Omdat het om een betaalde functie gaat moet je minimaal aan de onderstaande vereisten voldoen om Copilot te kunnen gebruiken.

  • Je moet Windows 11 hebben, of;
  • Je moet een Enterprise Microsoft 365 licentie hebben.

Wil je meer weten over AI? Lees dan hier alles over AI.

Vraag een AI workshop aan!

Laten we aan de slag gaan met jouw contentmarketing