Blog platform

Bloggen is een perfect middel om traffic naar je website te genereren. Er zijn verschillende gratis platforms beschikbaar. Afhankelijk van je eisenpakket kun je een keuze maken. Zoek je bijvoorbeeld veel aanpassingsmogelijkheden en wil je de blog zelf hosten? Dan ben je geïnteresseerd in andere platforms dan wanneer je een simpele persoonlijke blog wilt maken waar een community aan gekoppeld zit. Hieronder vind je een overzicht van populaire gratis blog platforms met de bijbehorende voor- en nadelen.

Welk gratis blog platform moet ik kiezen?
 • Medium
  Toen Medium in 2012 op het strijdtoneel verscheen trok het meteen veel bekijks. Nog nooit was het zó gemakkelijk om een eigen blog te beginnen. Anno 2015 is het een van de grootste spelers op de gratis blog platform markt.

  Voordelen: fantastische editor, gebruiksgemak
  Nadelen: weinig aanpassingsmogelijkheden, niet zelf te hosten

 • WordPress
  Wordpress is waarschijnlijk de grootste speler in de CMS en blogging wereld. Er zijn twee manieren om WordPress te gebruiken. Je kunt van het ingebouwde platform gebruikmaken, met bijbehorende beperkingen, via WordPress.com, of besluiten om zelf te gaan knutselen via WordPress.org. Uiteraard kent de laatste optie minder beperkingen maar wel een véél steilere leercurve.

  Voordelen: het meest volwassen platform, stabiel en goed aan te passen
  Nadelen: complex om in te stellen als je meer functionaliteit wilt, als je zelf wilt hosten kent het een steile leercurve.

 • Tumblr
  Hét blog platform voor de hippe mens. Een ideale plek om binnen no-time je persoonlijke blog online te hebben staan. Voor bedrijven is dit misschien een wat minder goede keuze, aangezien zij misschien niet zitten te wachten op een community die er aan vastzit.

  Voordelen: Gemakkelijk in te stellen, veel beschikbare thema’s en een ingebouwde community
  Nadelen: Community vol met tieners, niet iedereen wilt een social netwerk bij hun blog. Hierdoor minder geschikt voor bedrijven.

 • LinkedIn Pulse
  Ideaal voor bedrijven die willen groeien op LinkedIn. Met LinkedIn Pulse schrijf je artikelen binnen het sociale netwerk. Het grootste voordeel is het bereiken van je publiek. Zoals je verwacht gaat dit heel gemakkelijk door de koppeling met LinkedIn. Een nadeel is dat je weinig aanpassingsmogelijkheden hebt.

  Voordelen: Bloggen waar je publiek zit, krachtige tools om je bestaande LinkedIn netwerk met deze content te versterken
  Nadelen: Valt niets in te stellen, je bezit je eigen content niet

 • Contentful
  Een geschikt medium als je een goede programmeur tot je beschikking hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs een eigen mobiele app maken. De bedoeling is dat je schrijft in de cloud met Contentful, maar dat je de verwerking van die content compleet in eigen handen hebt.

  Voordelen: geen interface waar je aan vast zit, oneindige aanpassingsmogelijkheden
  Nadelen: je mag het zelf helemaal gaan bouwen

Meer weten over bloggen en contentmarketing?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: Thenextweb.com