SEO tips

Eerder hadden we het al over het gelukkige huwelijk tussen bloggen en SEO. Ditmaal brengen we jullie nog eens vijf extra SEO tips. Aangezien de hele wereld zoekt met Google is het voor ieder bedrijf aan te raden om eens goed in de wereld van search engine optimization te duiken.

Vijf tips voor goede SEO
 1. Gebruik long-tail keywords met weinig concurrentie in je blog posts
  Keywords zijn zoektermen die je intypt in Google. Long-tail keywords zijn lange gedetailleerde keywords gericht op een niche. Hierdoor is de concurrentie van andere pagina’s een stuk minder groot. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in zoekresultaten als je zoekt op ‘groothandel’ en ‘groothandel vrieslollies in Bunnik’.
 2. Richt je op drie tot vijf keywords in iedere blog post
  Het richten op meerdere keywords levert ook een voordeel op. Een simpele rekensom: stel je blog heeft vijf berichten in een week. Iedere post richt zich op drie keywords. In een week tijd behandel je op deze manier 15 keywords. Dit maakt de kans groter dat geïnteresseerden je blog vinden via Google.
 3. Reageer op andere blogs
  Door te reageren op andere blogs in je branche laat je weten dat je er bent. Laat in de comment een link achter naar je eigen blog, met relevante keywords. Je helpt hiermee de overige lezers verder in hun zoektocht naar informatie én bouwt mogelijk een publiek op voor je eigen blog. Let op: lever wel een goede constructieve bijdrage. Anders zullen anderen je post zien als onnodige spam.
 4. Nodig gasten uit om te bloggen
  Iedere gast neemt zijn of haar eigen netwerk mee. Die kunnen je blog weer op hun eigen website verspreiden. Hierdoor bereik je een nieuw publiek.
 5. Post op fora
  Bouw je reputatie op als expert door te participeren op populaire fora. Plaats een link naar je blog in je bio of signature, en link eventueel af en toe naar je eigen blog als je een post hebt gemaakt. Pas hier wel mee op. Doe dit alleen als het daadwerkelijk echt meerwaarde biedt. Niemand zit toch wachten op schaamteloze zelfpromotie.
Heb je vragen over deze SEO tips?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: Tips & Tricky HQ