Traffic (resized)

Waarschijnlijk doe je hard je best om mooie artikelen te schrijven. Het is dan ook doodzonde als deze niet aanslaan bij het publiek. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om veel traffic richting je blog te krijgen. Er zijn dan ook enkele punten waar je extra goed op moet letten. Ontwijk onderstaande zeven valkuilen als je veel traffic naar je website wilt genereren.

Zeven veelgemaakte fouten die je traffic omlaag halen
 1. Posten op onregelmatige tijden
  De ene week post je iedere dag, de andere week slechts een enkele keer. Dit frustreert lezers omdat ze niet weten wat ze van je kunnen verwachten. Het maakt niet uit als je weinig post, maar doe dit wel in een stabiel patroon.
 2. Het hebben van een amateuristisch design
  Je kunt nog zo’n fantastische schrijver zijn. Als je website er rommelig en lelijk uitziet vertrouwen lezers je content niet. Besteed specifiek aandacht aan sidebars, lettertype en headers. Deze kenmerken vallen lezers het meeste op.
 3. Het vergeten van nieuwe lezers
  Als je voor de eerste keer op je blog komt, is het dan duidelijk waar het over gaat? Zorg dat je contactinfo en de about informatie gemakkelijk vindbaar is.
 4. Geen nieuwsbrief gebruiken
  Met Mailchimp creëer je gemakkelijk én gratis een leuke nieuwsbrief. Dit is een handige manier om contacten te onderhouden en ze te voorzien van leuke artikelen. Met gunstige effecten wat betreft traffic naar je blog.
 5. Geen reden geven om je in te schrijven
  Zorg dat het duidelijk is hoe mensen zich in kunnen schrijven voor je nieuwsbrief. Doormiddel van een handig formulier op je website is dit mogelijk. Bied ze daarnaast een kleinigheidje om ze een extra reden te geven om zich in te schrijven. Denk aan een gratis e-book of een leuke video.
 6. Vergeten om een call-to-action te implementeren
  Vraag je iedere keer na het schrijven van een post af: “Wat wil ik dat mijn lezers doen na het lezen van deze post?” Je call-to-action moet precies die handeling beschrijven.
 7. Het overpromisen in de titels van je blogposts
  Er zijn weinig mensen die vrolijk worden van clickbait. Vermijd dit dan ook. Geef je posts een relevante titel die daadwerkelijk over de inhoud gaat, en zorg dat die inhoud ook aanwezig is.
Meer weten over bloggen en het genereren van traffic?

Neem contact op met Antal de Waij.

Bron: Problogger.com