Instagram

Een Instagram account beheren is niet altijd een pretje. Als je er uren werk insteekt en je berichten vervolgens maar enkele likes krijgen raak je snel ontmoedigd. Zeker als het je doel is om een groot publiek te bereiken. Dit geldt voor persoonlijke accounts en bedrijven. Hoe los je dit probleem op? Er zijn een aantal manieren om meer volgers te krijgen.

Zo krijg je meer volgers op Instagram
 • Like en reageer op foto’s van anderen
  Hiermee toon je betrokkenheid. Het maakt niet uit of je dit voor je bedrijf of voor je persoonlijke account doet. Voeg wel daadwerkelijk iets toe. Hierdoor zijn volgers sneller geneigd om je te zien als vakkundig en zullen ze je als bedrijf én persoon eerder volgen.
 • Gebruik populaire hashtags
  Heb je een fitnessbedrijf? Dan kun je op Instagram lekker tekeer gaan met hashtags. Tags als #fitgirls, #positivity, #fitspo en #inspire trekken veel volgers richting je foto’s. Deze hashtags zijn er ook voor andere vakgebieden. Kijk rustig rond op Instagram. Ook bij je concurrenten. Schrijf op welke hashtags je tegenkomt bij de grote spelers en ga ze ook gebruiken.
 • Stel vragen
  Mensen hebben nu eenmaal soms een zetje nodig. Stel vragen en je zal zien dat mensen ze beantwoorden. Dit duikt weer op in de activiteiten-tijdlijn van Instagram, waardoor anderen zien dat er op jou account genoeg gebeurd.
 • Versterk je Instagram account via andere social media
  Heb je Twitter en Facebook? Link dan gerust eens naar je Instagram-account. Misschien weten bepaalde volgers op specifieke social media nog niet dat je ook op andere kanalen actief bent. Door dit even te melden gaan ze je daar ook volgen.
 • Maak je bio compleet
  Een incomplete bio ziet er slordig uit, zeker als je een bedrijf bent. Zorg dat je informatie compleet is om een goede indruk achter te laten.
 • Ben consistent
  Post op een regelmatige basis en hanteer een hoge kwaliteit. Hierdoor weten volgers wat ze aan je hebben en zijn ze sneller geneigd om je te blijven volgen.
 • Maak leuke posts
  Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden: maak leuke content! Instagram is een medium dat gebruikt wordt voor ontspanning. Wees creatief en uniek. Verras mensen met leuke foto’s en video’s.
 • Gebruik geotagging
  Deze tip is vooral relevant voor bedrijven. Gebruik geotagging om op te vallen op de locations pagina. Zeker voor een lokaal bedrijf biedt dit voordelen.
 • Maak afbeeldingen van personen en tag ze
  Onderzoek toont aan dat foto’s met gezichten beter scoren qua followers. Wees dan ook niet bang om ook jouw gezicht vast te leggen op de gevoelige plaat.
 • Gebruik blauwe kleuren, veel licht en wees consistent
  Verschillende onderzoeken tonen aan dat foto’s die deze kenmerken bezitten beter scoren qua aandacht. Gebruik je foto’s met veel blauwe kleuren? Onderzoek toont aan dat deze 24% meer aandacht genereren dan posts met overwegend oranje of rode kleuren.
Meer weten over Instagram?

Neem gerust contact op met Antal de Waij.

Bron: Forbes.com